Trappen

Vaak wordt in huis niet veel aandacht besteed aan de trappen. Opschuren en een likje verf, evt. voorzien van de welbekende halve maantjes komt veel voor. Maar een trap is ontzettend gehorig. Bovendien wordt deze veel gebruikt dus slijt de bekleding hierop sneller. Kies daarom voor advies over uw trap van een specialist in trappen en traplopers. Hameeteman wonen is de trappen- en traploperspecialist en adviseert u graag.

Trap bekleden

De kleur, materiaal en structuur van een vloer zowel beneden als boven wordt altijd wel overwogen gekozen. De trap bekleden wordt vaak gezien als noodzakelijk kwaad. Terwijl dit vaak bij de entree van het huis in zicht is… door een trap te bekleden kun je er juist een eyecatcher maken. Een beklede trap is mooier en tevens een stuk veiliger!

Trappen bekleden kan op verschillende manieren gebeuren. De meest bekende is met tapijt. De keuze in tapijt bestaat uit vele verschillende kwaliteiten en structuren; hoog of lage pool, stoer of juist chic met glans, vleug of juist compacte bouclé. Daarna kun je bij elk type tapijt kiezen uit vele kleuren. Een spannende trap krijg je ook door te durven combineren zoals: een rand langs de zijkant van de trede of door de trede in een andere tint als de stootborden en eventuele zijdes. Ook kun je de verschillende materialen met elkaar combineren. (bijvoorbeeld moderne of juist landelijk vinyl, PVC of laminaat van de benedenverdieping op de stootborden en tapijt op de treden.)

Een trap met uitstraling is een trap met een traploper

Van elk tapijt uit onze gehele collectie kunnen wij een loper maken die perfect bij uw interieur past. De loper kan op elke gewenste wijze afgewerkt worden zoals festonneren, blindzomen of juist een brede band erlangs. Als u het klassieke aanzicht van een loper mooi vindt, kunt u een traditionele traploper met roeden aanbrengen. Een traproede hoeft niet altijd in een messingkleur te zijn maar kan ook in een RVS uitvoering geleverd worden en met modernere uiteindes. Door een RVS traproede te combineren met een eigentijdse kleur tapijt krijgt uw trap een modern uiterlijk, een eyecatcher in uw huis!

Open trap

Ook een open trap is geen probleem om te bekleden met tapijt. U kunt ervoor kiezen om de traptrede geheel, rondom te bekleden zoals op de foto. Maar u kunt er ook voor kiezen om de onderzijde te schilderen en alleen de bovenzijde te bekleden met tapijt. Wanneer u voor de laatste optie kiest kunt u ook de stijl van een loper terug laten komen op uw open trap. Wanneer uw budget wat beperkt is om 2 trappen volledig te stofferen, dan kunt u er ook voor kiezen om van hetzelfde tapijt van de “beneden” trap te gebruiken om trapmatten/traptreden te laten maken. Zo krijgt u toch een mooi geheel en loopt u veilig op de zoldertrap.

© 2015 - 2022 www.hameetemanwonen.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel