Tapijt

Tapijt prikkelt op allerlei manieren de zintuigen. Een mooi tapijt kan echt sfeer brengen in huis. Met de vele kleuren, materialen en vormen kan eindeloos creatief worden gecombineerd en gevarieerd. Tapijt is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voelbaar zacht aan je voeten! En wat dacht u van geluid? Klinken op harde vloeren de geluiden nog hol en blikkerig, met tapijt in huis zijn er dergelijke hinderlijke bijgeluiden verleden tijd! ook de akoestische eigenschap van tapijt moet u niet onderschatten. Met tapijt op de vloer klinkt muziek vele malen mooier. Tapijt levert dus ook een belangrijke bijdrage aan het woon en werk genot!

Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabele wonen van nu. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel; de kleuren en structuren verrassend modern.

In een ruimte waar tapijt is toegepast ervaar je een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Textiele vloerbedekking biedt een heleboel pluspunten als het gaat om onze gezondheid. Tapijt veert en spaart zo spieren en gewrichten. Het warm aanvoelende materiaal is bovendien vriendelijk voor koude voeten. Ook het binnenklimaat wordt positief beïnvloed door tapijt. Dankzij het stofbergend vermogen komen er minder allergenen in de lucht. Goed voor mensen met allergische klachten.

Wist u dat ……

…tapijt comfortabel is.

Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabele wonen van nu. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel; de kleuren en structuren verrassend modern.

… tapijt voor mooi geluid zorgt.

Het geluid van uw tv, cd- of dvd-speler klinkt veel mooier met tapijt op de vloer.

… tapijt goed is voor uw botten.

Lopen op een harde en/of onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen.

… tapijt geld bespaart.

Stilstaande lucht tussen de pooldraden vormt als het ware een barrière voor het 'weglekken' van warmte naar de constructievloer. Hoe langer de polen, hoe meer lucht er vastgehouden wordt, hoe meer warmte-isolatie.

… tapijt een zachte landingsbaan is.

Verrassend. Veelzijdig. En: veilig. Ook met het oog op veiligheid heeft tapijt een heel duidelijk pluspunt ten opzichte van harde vloeren.

… tapijt zacht is voor uw oren.

In een kale ruimte worden gewone leef geluiden, zoals praten, tv/radio en het getik van hakken, al gauw onaangenaam (de top 3 geluidshinder).

… tapijt goed voor ons milieu is.

De Nederlandse tapijtfabrieken zijn al jaren actief om op een milieuvriendelijke wijze tapijt te maken.

NADELEN TAPIJT

We noemen hier een aantal minder sterke punten van tapijt vloeren:

Tapijt is minder hygiënisch.

Minder geschikt voor mensen met een allergie.

Vlekken en haren zijn moeilijker te verwijderen (lastig voor gezinnen met huisdieren).

Tapijt is minder duurzaam.

 DE TOP 3 VOOR TAPIJT ONDERHOUD

Houd vuil buiten de deur

De grootste vijand van alle soorten vloerbedekking, hard en zacht, is nog altijd zand. Een rooster buiten en een schoonloopmat bij voor- en achterdeur vangt het ergste vuil en vocht al op voordat het kwaad kan. Kleine moeite, groot resultaat!

Een goede stofzuiger is het halve werk

Binnengelopen vuil en vlekken natuurlijk direct verwijderen. Minimaal twee keer per week stofzuigen met een goede stofzuiger (onderdruk minimaal 160 millibar). Dat is belangrijker dan een hoog elektrisch vermogen (op de stofzuiger aangegeven WATT).

Handmatig reinigen

Het reinigen van kleine oppervlakten of gedeelten van het tapijt kan makkelijk zelf worden uitgevoerd. Maak een badstof handdoek klam vochtig en reinig het tapijt door met grote halen te wrijven. Zet niet teveel kracht. Op deze manier geef je alle soorten tapijt, ook wol- en hoogpolig tapijt, een opknapbeurt.

Schoonmaken met droogschuim, shampoo en in veel gevallen ook droogpoeder, raden wij af. De kans is groot dat kleverige zeepresten of poeder achterblijven die versneld weer vuil aantrekken.

© 2015 - 2022 www.hameetemanwonen.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel